Αγαπητοί γονείς,

Όλα τα παιδιά στο ξεκίνημά τους έχουν ανάγκη από σχολεία, που θα κάνουν τη διαδικασία του αποχωρισμού από την οικογένειά τους όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μία πρώτη, ευχάριστη και δημιουργική γνωριμία με τη ζωή και τον κόσμο έξω από την οικογενειακή εστία. Αυτά τα σχολεία είναι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Τα πεταλουδάκια είναι ένας νέος σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός, που ξεκίνησε, με αφορμή την αγάπη για τους μικρούς μπόμπιρες, και τη θέληση να δημιουργήσουμε σωστές προσωπικότητες μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία σε ένα κατάλληλο χώρο, γνωρίζοντας τι σημαίνει να έχουμε υπό την εποπτεία μας το πιο ευαίσθητο και σημαντικό στάδιο μιας ανθρώπινης ύπαρξης, που ξεκινά να ξετυλίγει το κουβαράκι της ζωής.

Μαζί θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευτυχισμένες ψυχούλες, έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κοινωνία μας, με αυτοπεποίθηση μέσα στον κόσμο των μεγάλων!! Τα πεταλουδάκια θα πετούν, σε νέες περιπέτειες αποκτώντας εμπειρίες, γνώση, μα πάνω απ’ όλα χαμόγελο.

Έχοντας ως πολύτιμο εργαλείο το παιχνίδι, το παραμύθι, την παράδοση, το κουκλοθέατρο, τις εικαστικές τέχνες, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τη μουσική, οι παιδαγωγοί μας τροφοδοτούν καθημερινά τα παιδιά με νέα ερεθίσματα από τα οποία προκύπτουν νέα θέματα προς εξερεύνηση. Με τον τρόπο αυτόν και την αβίαστη αυτή διαδικασία, η γνώση γίνεται παιχνίδι και η χαρά της ανακάλυψης καθημερινό βίωμα.

Στόχος μας είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και η αφύπνιση της δημιουργικότητας.